IPL/DPL Methode

De werking van de IPL/DPL Methode

HuiddoorsnedeOnze IPL/DPL onderscheidt zich ten opzichte van de normale IPL-apparatuur. Onze IPL/DPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht, bij ontharen gebruiken wij 590 tot 1200 nanometer. Dit licht wordt door het pigment in de haar geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid. Door selectieve verhitting worden de haarfollikels uitgeschakeld en de bloedvaten (papilla) gedicht zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Elk IPL-apparaat kan de haar follicle vernietigen. Daardoor ontstaat een semi-permanente ontharing.

Onze IPL/DPL vernietigt ook de haar follicle maar schroeit tevens de voedingsaanvoer van de follicle dicht (de papilla). Hierdoor ontstaat de zo fel begeerde definitieve ontharing.

Tevens wordt door middel van de speciaal geïntegreerde dieptekoeling van de behandelkop koude in de huid geschoten tijdens de flits. Daardoor ervaart de cliënt geen pijnsensatie meer.

Na de behandeling blijft de huid nog lange tijd koel met als voordeel geen nabehandeling meer nodig met een after cooling.

Definitief ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen of epileren, voor vrouwen die last hebben van ingegroeide haartjes, rode talgbultjes, overbeharing of genante haargroei, zoals bijvoorbeeld de bovenlip, bikinilijn, enzovoort.

Voor mannen is dit een welkome oplossing wanneer ze te kampen hebben met overmatige haargroei op het lichaam, zoals de bovenrug, en bovenarmen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek.

Hoe wordt het haar door onze IPL/DPL verwijderd?

De behandelaar plaatst een saffierfilter wat speciaal voor uw behandeling en huidtype geschikt is boven de hexalux Xenos lamp die zich bevindt in de behandelkop. De behandelkop wordt op uw huid geplaatst en door middel van de flits worden lichtpulsen naar de haarfollikels geleid, tevens wordt tijdens deze flits de papilla (het voedingskanaaltje van de follikel) gedicht, aangezien deze niet herstelt is de haargroei op deze plaats definitief verdwenen.

Door middel van de geïntrigeerde koeling in de behandelkop is deze behandeling veilig en pijnloos. Na de behandeling kunt u direct uw normale bezigheden hervatten.

Elke haar kent een rustfase (telogene fase), een groeifase (anogene fase) en een slaapfase (katagene fase). Alleen haren in de groeifase kunnen worden vernietigd. Soms zijn de haren echter in de rust- of slaapfase. Dit is ook de reden dat er meerdere behandelingen met een bepaalde tussentijd nodig zijn. Een deel van de haren zal mogelijk tijdens een volgende behandeling in de groeifase zijn en dus vernietigd kunnen worden. Het haar is definitief weg wanneer na een reeks behandelingen alle haartjes zijn aangepakt in de groeifase. De tijdsduur van een behandeling is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel en varieert van 10 minuten tot een 1.5 uur.

Het resultaat van de IPL/DPL behandeling

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij normale IPL-apparaten tussen de 8 á 12 behandelingen nodig zijn om 80% van de haargroei te laten verdwijnen, bij cliënten die behandeld zijn met onze IPL-apparatuur blijkt dat 95% van de haargroei definitief verdwenen is.

Na de behandeling lijkt het alsof de haartjes blijven groeien, dit komt doordat de flitslamp de follikels wel vernietigd, maar niet de haartjes zelf. De aangepakte haartjes die nu los in de haarschacht zitten zullen pas na 2 á 3 weken uitvallen, wanneer ze door de epidermis naar boven worden gedrukt. Dit is ook de reden dat het resultaat meteen na de behandeling niet zichtbaar is.

Is ontharen voor alle huidtypen?

Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij vrijwel alle huidtypen behandelen. Wel kunt u na de behandeling zelf een test uitvoeren, u verwijdert met een pinchet een haar, u zult zien dat er geen wit bolletje (follikel) meer aan zit. Dit betekent dat de behandeling geslaagd is.

Producten

Wij gebruiken de producten van:

GoldwellKMSNimueBlezi

Aangesloten

Wij zijn aangesloten bij:

ANBOSANKO

 Copyright © 2018  |  van't veen kappers.nl  | Alle rechten voorbehouden  | Disclaimer | Design: AEBD.NL